Cristina Stenbeck sætter sig på magten i Kinnevik-koncernen

Den svenske Kinnevik-koncern er midt i en større ledelsesændring. Investeringsimperiets ejer, milliardæren Cristina Stenbeck, sætter sig tungt på magten i koncernen.

Kinneviks koncernchef Cristina Stenbeck Fold sammen
Læs mere
Foto: 30092 Bjørn Larsson Ask / SvD /
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kvinden bag det svenske investeringsimperium Kinnevik, Cristina Stenbeck, cementerer ifølge den britiske finansavis Financial Times sin position som øverste chef i koncernen.

Det bliver stadig mere tydeligt, efter at hun i oktober sidste år indtog posten som arbejdende bestyrelsesformand i koncernen, der især er kendt for sine investeringer i tele- og medieverdenen.

Det seneste tegn på, at magten koncentrerer sig om den svensk-amerikanske milliardær, er, at hun ifølge Financial Times står til at overtage bestyrelsesposten i den tyske netbutik Zalando, der hører til blandt Europas største og er på vej til en børsnotering.

Cristina Stenbeck, der i dag er 37 år, blev som 24-årig kastet ind i forretningsverdenen, da hendes far, Jan Stenbeck, der var stifter af Kinnevik-koncernen, ganske uventet døde.

Dengang var der stor skepsis over for, om den unge kvinde kunne magte opgaven, men hun har gjort enhver tvivl til skamme.

I oktober sidste år overtog Cristina Stenbeck posten som arbejdende bestyrelsesformand for Kinnevik-koncernen, der i dag en blanding af børsnoterede selskaber, som Tele2 og medievirksomheden Modern Times Group, samt ikke-børsnoterede selskaber, som Zalando og gratisavisen Metro International.

Cristina Stenbeck erstatter Zalandos bestyrelsesformand gennem otte år, Mia Brunell Livfors.

Livfors, der har været i Kinnevik-koncernen i mere end 20 år, heraf de sidste otte som topchef, meddelte onsdag, at hun træder tilbage.

Til Financial Times siger Mia Brunell Livfors, at der er tale om en udramatisk beslutning, som ikke har noget at gøre med, at Cristina Stenbeck, er blevet arbejdende bestyrelsesformand i Kinnevik-koncernen. Hun fortsætter da også i en bestyrelsen i en række af Kinneviks datterselskaber.

"Otte år som en offentlig CEO er en betydelige tid. Mia har haft stor indflydelse på transformationen af Kinnevik," siger Cristina Stenbeck til Finacial Times.