Credit Suisse plukket for 60 mio. dollar på Canada Goose-aktier

Credit Suisse måtte sidste år vinke farvel til 60 mio. dollar svarende til små 400 mio. kr. på en investering i Canada Goose. Det var effekterne af handelskrigen mellem USA og Kina, der var årsag til tabet, skriver Bloomberg News.

Banken købte i slutningen af november sidste år 10 mio. aktier i den nordamerikanske tøjkoncern. Der leverede tøjselskabet et regnskab med et justeret overskud per aktie på 46 canadiske cent, mens omsætningen landede på 230 mio. canadiske dollar.

Analytikerne havde ifølge Bloomberg News regnet med en indtjening per aktie på 26 canadiske cent og en omsætning på 198 mio. canadiske dollar. Ifølge Bloomberg havde Canada Goose med regnskabet for andet kvartal 18/19 slået forventningerne syv kvartaler i træk.

Men siden kom historien om Huaweis finansdirektør og datter af selskabets grundlægger, Meng Wanzhou, der blev anholdt i Vancouver, Canada, da hun blev beskyldt for, at Huawei har brudt USA's sanktioner ved at sælge amerikanskproduceret udstyr til Iran - og det fik de kinesiske kunder til at boykotte Canada Goose.

Credit Suisse skulle have betalt 65,15 dollar per aktie - men aktierne blev siden solgt med tab, der altså løber op i 60 mio. dollar, skriver Bloomberg News og henviser til kilder med kendskab til sagen.

En aktie i Canadian Goose kostede torsdag 46,05 dollar.

/ritzau/FINANS