Credit Suisse overrasker med overskud trods frygtet underskud

Credit Suisse har taget analytikerne på sengen - på den gode måde. For selv om analytikerne havde spået, at den schweiziske storbank ville komme ud af andet kvartal med en rød bundlinje, er det tværtimod lykkes Credit Suisse at fremlægge sorte bundlinjetal.

Analytikerne havde spået, at den schweiziske storbank ville komme ud af andet kvartal med en rød bundlinje, men det er lykkes Credit Suisse at fremlægge sorte bundlinjetal. Fold sammen
Læs mere
Foto: ARND WIEGMANN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Credit Suisse kunne således notere en nettoindtjening på 170 mio. schweizerfranc, mens analytikerne havde ventet et underskud på 178 mio. schweizerfranc ifølge et estimat fra Bloomberg News blandt fem analytikere.

Ifølge finanshusets topchef, Tidjane Thiam, har alle bankens tre geografiske divisioner formået at levere vækst i andet kvartal. Fremgangen kommer endda i et for banksektoren udfordrende rentemiljø.

På trods af, at det er en positiv overraskelse, at banken fra Alpelandet er kommet ud af kvartalet med hovedet oven vande, er der alligevel tale om en markant tilbagegang i indtjeningen. Den er nemlig faldet med 84 pct. fra 1,05 mia. schweizerfranc i forhold til tilsvarende periode sidste år. Finanshuset har rapporteret underskud de seneste to kvartaler. Samtidig er Credit Suisse-aktien raslet 47 pct. ned siden årsskiftet.

Tidjane Thiam, der satte sig i chefstolen for lidt over et år siden, har blandt andet skaleret finanshusets investement banking ned for at frigive kapital til bankens wealth management-forretning. Han satte yderligere skub i processen i marts oven på en række nedskrivninger på højrisiko-papirer.