COWI vil købe sig større i 2015

Rådgivningskoncernen COWI har landet et rekordregnskab for 2014 med en fremgang i indtjeningen på 28 pct. I 2015 planlægger koncernen at købe sig til yderligere succes.

Lars-Peter Søbye, topchef i COWi, ser en økonomisk udvikling, hvor regeringer verden over vil investere massivt i infrastruktur, energi, miljø, skoler og hospitaler som et resultat af stigende globalisering. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ingeniørkoncernen COWI har haft fuld fart på forretningen i 2014 med en indtjening, der er den højeste i virksomhedens historie. Resultatet før skat steg i 2014 med 28 pct. til 253 mio. kr. fra 198 mio. kr. året før. COWI er en af verdens største rådgivere i opførsel af broer og manifesterede i 2014 den position med opkøbet af den britiske konkurrent og tunnelspecialist Donaldson Associates.

COWI har fortsat stor appetit opkøb, der kan udbygge ingeniørkæmpens markedsposition.

»I 2015 vil vi fokusere på at styrke vores faglige kompetencer gennem opkøb, som kan bidrage yderligere ekspertise på de områder, hvor vi allerede er stærke, og hvor der vil være en betydelig efterspørgsel på markedet i de kommende år,« siger koncernchef i COWI, Lars-Peter Søbye, i forbindelse med regnskabet.

Foruden et klart fokus på opkøb af virksomheder hæfter topchefen sig også ved, at COWI opererer i et voksende rådgivermarked, som primært er drevet af global urbanisering. Det betyder, at eksempelvis infrastruktur, energi og vand vil være højvækstområder.

»Den økonomiske udvikling er for øjeblikket præget af, at regeringer verden over investerer massivt i infrastruktur, energi, miljø, skoler og hospitaler for at skabe vækst og beskæftigelse,« siger Lars-Peter Søbye.

COWI blev grundlagt i 1930 af den danske ingeniør Christen Ostenfeld.