Cowi på massivt fremstød i udlandet

Danmarks næststørste rådgivningsvirksomhed, Cowi, kaster sig nu ud i en aggressiv ekspansionsstrategi, der skal sikre markant bedre fodfæste i udlandet.

Cowi er klar til at bruge over en halv mia. kr. på at etablere sig stærkere i blandt andet Afrika, Mellemøsten og Østeuropa, hvilket vil bringe antallet af ansatte op over 5000 og omsætningen tæt på 4 mia. kr. i løbet af fire år, skriver Børsen.

Cowi, der er specialist i konstruktion af bl.a. broer, tunneller og lufthavne, henter i dag over 45 pct. af omsætning uden for Skandinavien.

Men virksomheden har netop færdiggjort en ny strategi, der indebærer en endnu hårdere global satsning. Planen indebærer, at Cowi frem mod 2010 etablerer store, egne kontorer i en række lande.

»I de kommende år holder eksportmulighederne for rådgivning op, hvis man ikke gør noget, for andre lande kan selv. Man kan ikke bare komme ind som udenlandsk selskab, løse opgaven og tage af sted igen. Hvis vi skal opretholde en betydelig eksportvolumen, skal vi have nogle tunge, regionale etableringer,« siger koncernchef Klaus H. Ostenfeld, Cowi.

Kilde: Børsen