COWI køber konkurrent i Stockholm

Rådgivningsvirksomheden COWI overtager i april den svenske projektledervirksomhed Projektbyrån i Stockholm.

Koncernchef for COWI Lars-Peter Søbye fotograferet i COWI i Lyngby tirsdag den 22. september 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

COWI køber stort ind i Stockholm. Den 28. april overtager rådgivningsvirksomheden det svenske Projektbyrån, som er en virksomhed, der specialiserer sig i projektledelse. Overtagelsen sker i forbindelse med COWIs ønske om at styrke sin position i Stockholm.

Opkøbet er sket som led i COWIs vækststrategi mod 2020, som indtil videre ser ud til at virke. COWI generede i 2016 en omsætning på knap 6 mia., som er en vækst på seks procent i forhold til året før. Vækststrategien, som COWI har lagt, er døbt »One Step Ahead«, der går ud på at styrke virksomhedens tilstedeværelse og position på det Skandinaviske marked.

»Projektbyrån har et stærkt brand i den svenske hovedstad, og vores erfaring viser, at det netop er et højt kendskab og en markant tilstedeværelse rent størrelsesmæssigt, der skal til for at blive opfattet som en seriøs spiller i Stockholm - og dermed også på det svenske marked i det hele taget,« siger adm. direktør i COWI Lars-Peter Søbye i en pressemeddelelse.

Projektbyrån blev grundlagt i 1993 og har i dag en omsætning på ca. 140 mio. svenske kroner årligt. De fleste kontorer ligger i Stockholm, men de har også kontorer i Uppsala. Ifølge Lars-Peter Søbye vil den nyerhvervede svenske virksomhed være med til at skubbe COWI i retning af vækstmålene.

»Det er et massivt strategisk greb. Vi havde i forvejen omkring 30-40 mand i Sverige med kompetencer inden for projektledelse. Nu får vi yderligere 110 medarbejdere og er dermed rigtig godt rustet til de mange byudviklingsprojekter, der bliver sat i gang pga. urbaniseringen,« siger Lars-Peter Søbye til Finans.

Ifølge COWI’s udmelding om opkøbet, er virksomheden fortsat på udkig efter nye opkøb. Lars-Peter Søbye pointerer dog, at det for COWI ikke handler om kun at købe mere, men om at styrke virksomheden med de rette kompetencer.