Cowi køber et af Skandinaviens største arkitekthuse

Rådgivningsfirmaet Cowi indgår aftale om at købe Danmarks største arkitektvirksomhed, Arkitema Architects. Købet sker for at imødekomme verdens »megatrends«, siger koncernchef.

Koncernchef for Cowi Lars-Peter Søbye var torsdag i Aarhus for give håndslag på købet, der øger Cowis samlede antal medarbejdere til over 7.000. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Torsdag har Cowi indgået en aftale om at købe Arkitema Architects for et trecifret millionbeløb.

Cowi tilbyder særligt rådgivning indenfor ingeniørvirksomhed, men ser et stigende behov for at integrere arbejdet mellem arkitekter og ingeniører, siger koncernchef i Cowi, Lars-Peter Søbye.

»Vi oplever, at vores kunder stille større krav til, at vi kan levere en ydelse som dækker hele vejen rundt. Hvis vi skal kunne det, er vi nødt til at have et arkitektselskab om bord. Derfor giver det god mening at byde Arkitema ind i Cowi-familien,« siger koncernchefen.

Han peger på, at Cowi har haft øje på de »megatrends«, der tegner sig i branchen.

»En af de helt store trends, der driver vores branche, er bevægelsen fra landdistrikter mod byer, som lægger et stort pres på byernes infrastruktur og boligudbud. Derfor opstår der et behov for store projekter, som f.eks. metrobyggerier, der er så komplekse, at ingeniører og arkitekter skal sidde sammen fra dag ét,« siger Lars-Peter Søbye.

Arkitema står blandt bag Sluseholmen, som er et af de store byudviklingsprojekter i Københavns Havn. Arkitektfirmaet integreres som et selvstændigt brand i Cowi under ledelse af Arkitemas nuværende direktør, Peter Harmann Berg.

»COWI og Arkitema Architects er et godt match, fordi begge virksomheder er blandt markedslederne, vi sætter faglighed og kvalitet højt, og vi har en skandinavisk kultur og værdier. Desuden kender vi hinanden fra en række projekter og har mange års erfaring i branchen,« siger Peter Hartmann Berg i en pressemeddelelse.

Købet betyder, at Cowi får 550 nye medarbejdere oven i virksomhedens 6.700 ansatte. Medarbejderne bliver imidlertid i Aarhus, hvor Arkitema holder til nu.