Cowi får prestigefuld ordre i Mekka

Danmarks andenstørste ingeniør- og rådgivningskoncern, Cowi, har fået til opgave at anlægge en hel ny bydel i Mekka i Saudi-Arabien, der skal kunne huse 100.000 mennesker.

Koncernchef for COWI Lars-Peter Søbye fotograferet i COWI i Lyngby tirsdag den 22. september 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver dagbladet Børsen.

Tæt ved den berømte al-Haram moské, som flere millioner muslimer valfarter til hvert år, skal Cowi bygge den nye bydel, der måler et areal dobbelt så stort som Ørestaden.

Projektet i Mekka, King Abdul Aziz Road (KAAR), har sikret Cowi et betydeligt trecifret millionbeløb og bidrager stort til de næste fire til fem års ordrebeholdning i Cowi.

»Jeg er rigtig, rigtig glad. Og dét, som gør mig ekstra glad er, at det her er eksemplet på, hvorfor vi sidste år købte britiske Donaldson. Det er gevinsten af den store investering, vi begynder at høste nu«, siger Lars Peter Søbye, administrerende direktør i Cowi, til dagbladet Børsen.

Ligeså vel som andre store oliestater har Saudi-Arabien den seneste tid været underlagt et stigende pres, som følge af en oliepris i stort set frit fald. Dog mener Cowis globale chef for tunnel- og undergrundsprojekter, Jotham Vizard, ikke, at projektet KAAR er i farezonen, da projektet er så højt profileret og prioriteret, at finansieringen er på plads.