COWI drømmer om vækst i udlandet

Selv om der er overkapacitet og priserne på opgaverne falder, har COWIs topchef Lars-Peter Søby store forventninger til den fremtidige vækst uden for Danmarks grænser.

Foto: jan jørgensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Det er uden for Danmarks grænser, at slaget skal stå for COWIs 6.000 ansatte, bl.a. ingeniører og rådgivere.

COWI, der er et af Nordeuropas førende rådgivende ingeniørfirmaer, har i de seneste år vundet opgaver i lande lige fra Oman til Kina, Indien, USA og Norge. Topchef Lars- Peter Søbyes har store forventninger om vækst på de internationale markeder i de kommende år. Omvendt venter han en beskeden organisk vækst i Danmark i år.  

Men udfordringerne for firmaet er enorme, da der globalt er overkapacitet af vidensrådgivere, og priserne på opgaverne falder. Konkurrencen mellem de rådgivende ingeniører er dermed benhård og skærpet i ganske betydelig grad.

COWI har især fokus på fire vigtige højvækstområder - transport, vand, energi og sundhed.

"De fire områder, hvor vi som rådgivere fik betydelige gennembrud på projekter i 2010, har et enormt langsigtet potentiale," siger koncernchef Lars-Peter Søbye.

COWI er engageret i 15.000 projekter i 120 forskellige lande.Inden for transport har firmaet underskrevet aftaler om nye jernbaneprojekter i bl.a. Norge og Serbien samt letbaner i bl.a. Aarhus og Stavanger. På sundhedsområdet står firmaet som rådgiver bag udvidelsen af Østfold sygehus i Norge og konkurrerer med to andre rådgivere om udvidelsen af Odense Universitetshospital.

I Sverige har firmaet vundet et stort energiproduktionsprojekt. Desuden efterspørger lande som USA, Kina og Indien i stigende grad rådgivning inden for bl.a. fjernvarme, vindmøller og bæredygtig bevarelse af vandressourcer.