COWI drømmer om vækst i udlandet

Selv om der er overkapacitet og priserne på opgaverne falder, har COWIs topchef Lars-Peter Søby store forventninger til den fremtidige vækst uden for Danmarks grænser.

Foto: jan jørgensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er uden for Danmarks grænser, at slaget skal stå for COWIs 6.000 ansatte, bl.a. ingeniører og rådgivere.

COWI, der er et af Nordeuropas førende rådgivende ingeniørfirmaer, har i de seneste år vundet opgaver i lande lige fra Oman til Kina, Indien, USA og Norge. Topchef Lars- Peter Søbyes har store forventninger om vækst på de internationale markeder i de kommende år. Omvendt venter han en beskeden organisk vækst i Danmark i år.  

Men udfordringerne for firmaet er enorme, da der globalt er overkapacitet af vidensrådgivere, og priserne på opgaverne falder. Konkurrencen mellem de rådgivende ingeniører er dermed benhård og skærpet i ganske betydelig grad.

COWI har især fokus på fire vigtige højvækstområder - transport, vand, energi og sundhed.

"De fire områder, hvor vi som rådgivere fik betydelige gennembrud på projekter i 2010, har et enormt langsigtet potentiale," siger koncernchef Lars-Peter Søbye.

COWI er engageret i 15.000 projekter i 120 forskellige lande.Inden for transport har firmaet underskrevet aftaler om nye jernbaneprojekter i bl.a. Norge og Serbien samt letbaner i bl.a. Aarhus og Stavanger. På sundhedsområdet står firmaet som rådgiver bag udvidelsen af Østfold sygehus i Norge og konkurrerer med to andre rådgivere om udvidelsen af Odense Universitetshospital.

I Sverige har firmaet vundet et stort energiproduktionsprojekt. Desuden efterspørger lande som USA, Kina og Indien i stigende grad rådgivning inden for bl.a. fjernvarme, vindmøller og bæredygtig bevarelse af vandressourcer.