Corydon blåstempler lobbyjobskifte

Finansminister Bjarne Corydon mener, det er helt efter bogen, at den forhenværende vagthund over for bankerne, Ulrik Nødgaard, skifter job til at skulle udføre lobbyarbejde netop for bankerne.

Ulrik Nødgaard Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Bojesen

Det bekymrer ikke finansminister Bjarne Corydon (S), at statens tidligere vagthund over for bankerne, Ulrik Nødgaard, har fået nyt job som cheflobbyist for netop bankerne.

Det skriver Politiken.

Siden 2009 har Ulrik Nødgaard som direktør for Finanstilsynet været ansvarlig for at holde bankerne i ørerne, men nu skal han være direktør for Finansrådet, der er interesseorganisation for bankerne.

Jobskiftet ville ikke kunne lade sig gøre i mange andre EU-lande, da der er restriktioner på jobskifter fra topposter i det offentlige til topposter i det private. Sådan er det dog ikke herhjemme, og det bliver der heller ikke ændret på, fastslår finansministeren.

»En høj mobilitet og vidensspredning er til gavn for væksten og produktiviteten på det danske arbejdsmarked. Det gælder også i de situationer, hvor mobiliteten sker på tværs af det private og offentlige område, for eksempel hvis en offentligt ansat chef overgår til en chefstilling på det private område,« skriver Bjarne Corydon ifølge Politiken i et svar til Folketinget.

Det er Enhedslistens finansordfører, Frank Aaen (Ø), der har bedt om ministerens vurdering af jobskiftet, idet Frank Aaen mener, at Ulrik Nødgaard har en kæmpemæssig viden med sig, som han i princippet kan misbruge i sin nye stilling.

Bjarne Corydon oplyser i sit skriftlige svar, at offentligt ansatte chefer er omfattet af tavshedspligt vedrørende fortrolige oplysninger, når de får nyt job.