Corona skal brygges på dansk ølanlæg

Alfa Laval Brewery i Søborg har vundet en ordre på levering af udstyr til ølbrygning til 170 mio. kr. Aftageren er det mexikanske bryghus Modelo, der brygger den globalt drukket øl, Corona.

Foto: Victor Ruiz Garcia

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Det svenske selskab Alfa Laval Brewery, har siden 2010 konsolideret hele sin bryggeriafdeling i Danmark. De har leveret anlæg globalt både til store internationale bryggerier som Carlsberg og Kirin, og har leveret til over 60 mikro-bryggerier.

- Vi leverer i forvejen til mange bryggerier, men denne ordre er en milepæl for Brewery afdelingen, efter at vi blev samlet i Danmark. På de fem år er antallet af ordrer fordoblet, og vi vokser, siger vicedirektøren i Alfa Lavals Food & Life Science, Göran Hedby, til Jyllands-Posten Erhverv.

Modelo, der brygger Corona, er ejet AB Inbev, som er verdens største ølproducent med ølbrands som Heineken, Budweiser, Stella Artois og Hoegaarden.

Det årlige salg fra fødevareteknologi for selskabet ligger på 2600 mio. kr., hvoraf 700 mio. kr. kommer fra den dansk afdeling, som producerer udstyr i Søborg og Kolding.