Copenhagen Capital køber ejendomme af ledelsens netværk

Det børsnoterede selskab Copenhagen Capital har været på opkøbstogt på det københavnske ejendomsmarked. I flere tilfælde var ejendommene ejet af folk i ledelsens netværk. Boligøkonomer og Dansk Aktionærforening betegner handlerne som højst udsædvanlige.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver dagbladet Børsen.

I december 2016 købte Copenhagen Capital en ejendom af Jenka Holding, der er ejet af Jens Kindberg, for 32,5 mio kr. For omkring et år tidligere købte Jenka Holding ejendommen for 13,8 mio. kr.

Copenhagen Capital oplyste ikke fondsbørsen om sælgerens identitet.

»Det er en højst usædvanlig prisstigning på et år. Det lyder besynderligt,« siger Curt Liliegreen, direktør i Boligøkonomisk Videnscenter, til dagbladet Børsen.

Desuden var Copenhagen Capitals direktør Lisbeth Bak og den tidligere formand Dag Kaj Schønberg i 2014 en del af Københavns Andelskasse sammen med Jens Kindberg, som i løbet af Copenhagen Capitals opstartsperiode hjalp selskabet med at finansiere ejendomme.

»Det er i høj grad vigtigt at oplyse, hvis man handler med folk, man kender. Hvis der ikke er fuld gennemsigtighed, anbefaler vi investorerne, at de kigger andre steder. Så man skal se sig godt for i de her tilfælde, og det gælder særligt, når der er tale om store prisstigninger,« siger Niels Mengel, formand for Dansk Aktionærforening, til avisen.