Coops nye konceptbutik skal ændre danskernes madkultur

Coops nye butik på Hovedbanegården i København er endnu et element i koncernens strategi om at ændre danskernes madkultur. Kendte kokke i butikken skal være med til at trække opmærksomhed.

Coop har inviteret kendte madmennesker ind i koncernens nye butik på Hovedbanegården i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph

Dagligvarekoncernen Coop er klar med et nyt butikskoncept med kendte kokke, gadekøkken og adgang til gratis postevand. Butikken åbner torsdag og er en del af Coops mission om at ændre danskernes madvaner.

For otte måneder siden overtog Coop 800 kvadratmeter i et hjørne af Købehavns Hovedbanegård. Der lå engang en sportsbar, men i dag er ølhaner og tv-skærme skiftet ud med frugt og grønt, kaffe, brødudsalg og et tv-studie. Navnet på Coops butik er Mad Cooperativet og indikerer, at Coop inviterer til samarbejde mellem madaktører i kampen for at om at sætte gode fødevarer på dagsordenen.

Se billedgalleriet med Coops nye supermarked: Klik her på linket.

I den ene ende af butikken har Coop således indrettet et åbent køkken, hvorfra TV 2 hver eneste eftermiddag sender madprogrammet »Go' Appetit« med kokken Claus Holm og ernæringseksperten Christian Bitz. Mens tv-kendisserne boltrer sig i køkkenet, sælger brødafdelingen i den anden ende brød fra Meyer, og bag en delikatessedisk står medstifter af Sticks'n'Sushi Jens Rahbek i bedste gadekøkkenstil og ekspederer sticks.

Det hele skal bidrage til at vise, hvad Coop egentlig mener, når de siger, de vil gøre sund mad tilgængeligt for danskerne.

»Her kan du gå ind og få et gratis glas vand, du kan købe en flaske vand til en 5'er eller en kop kaffe til en 10'er. Vi vil gerne tilbyde nogle anderledes måltidsløsninger, og den her butik er en del af udrulningen af madmanifestet,« siger Coops administrerende direktør, Peter Høgsted, som onsdag viste den nye butik frem for journalister.

»Vi tror på, at vi i fællesskab kan skabe en bedre madstandard,« siger Peter Høgsted.

Udover tv-køkken og delikatesseafdeling fungerer butikken som supermarked, hvor kunderne kan købe udvalgte varer fra alle Coops kæder.