Coop vil gafle kunder fra Mobilepay og Swipp med ny app

Den danske supermarkedsvirksomhed Coop lancerer et ny betalingsprogram til mobilen. Samtidig dropper Coop betalingsløsninger som Mobilepay og Swipp.

(Foto: Jeppe Bjørn Vejlø/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Bjoern Vejloe

Når danskerne skal handle i Fakta, Kvicly og Superbrugsen, så er der ingen grund til at famle efter betalingsprogrammer på mobilen som Mobilepay og Swipp.

Det bliver virkeligheden, når Coop ifølge Jyllands-Posten snart er klar med en ny betalingsløsning til mobiler. Sammen med satsningen vil Coop også takke nej til at indføre de løsninger, der allerede findes på markedet.

Målet er fra start at få de 1,5 millioner medlemmer af Coop til at betale med den nye app frem for kontanter eller med plastikkort, skriver avisen. Der knytter sig dog ingen kontante fordele til det nye program, der endnu er uden navn. Det eneste fortrin er, at man slipper for febrilsk at fumle rundt med medlemskort, plastikkort.

»Vi arbejder også med at belønne loyalitet på forskellig vis, men det bliver ikke knyttet til betalingsappen, men til medlemskabet,« siger Kræn Østergaard Nielsen direktør for Coop Teknologi til Jyllands-Posten.

Coop har allerede bankaktiviteter i form af Coop Bank, der giver kunderne bonusser, når de handler i Coops butikker.

Med den nye mobilbetaling går Coop også andre veje end Dansk Supermarked, der tilbage i 2014 lavede et samarbejde med Danske Bank, der står bag Mobilepay.

I dag er Mobilepay klart den største mobilbetalingsapp med knap tre millioner brugere. Swipp, der drives af en række andre banker, har ifølge Jyllands-Posten 800.000.