Coop varsler effektiviseringer overalt

Hård konkurrence får Coop-toppen til at lede efter nye effektiviseringsgevinster.

Peter Høgsted, administrerende direktør i Coop. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De cirka 37.000 ansatte hos Coop kan se frem til endnu et år med effektiviseringsøvelser, lyder det fra Coops øverste ledelse.

Men efter en dårlig indtjening i både 2012 og 2013 samt en hård konkurrence på daglig-varemarkedet er det nødvendigt, at der bliver ledt efter nye effektiviseringsgevinster i alle hjørner af den store organisation.

»Konkurrencen vil fortsat være intensiv og stille store krav til fortsatte effektiviseringer i alle dele af organisationen,« skriver Coop-ledelsen i sin beretning i årsrapporten for 2013.

Det bliver Coops nye topchef, Peter Høgsted, som skal gennemføre de nye effektiviseringsøvelser.

»Jeg vil ikke indlede min periode med store masseafskedigelser, for jeg tror på, at vi kan løse det på en anden måde, og vi skal prøve på at bryde ud af den cirkel, hvor det hele handler om tilbud og kampagnetryk i markedet. Vi skal se, om vi kan sætte en ny dagsorden og gøre danskerne interesseret i fødevarer på en ny måde ved at fremme udvalg og smagsforskelle,« siger Høgsted.Men jeg spørger om de effektiviseringsgevinster, som I forventer at hente i 2014, hvor skal de komme fra?»Jamen, det er normal drift, mere skal man ikke lægge i det. Det handler overordnet set om, at vi skal være mere effektive, vi skal løbende investere i ny teknologi, som kan gøre dagligdagen nemmere, og vi skal optimere vores automatiske distribu-tions- og bestillingssystemer, og vi skal være produktive nok i arbejdstidsplanlægning, så effektivitet er en del af enhver detailhandlers agenda nu om dage,« siger Peter Høgsted og tilføjer:

»Det er ikke ensbetydende med nye afskedigelser; det handler om, hvordan vi kan blive dygtigere, mere produktive og gøre tingene på en smartere måde i morgen, end vi gjorde i dag.«