Coop udskifter Fakta-chefen

Coop skifter kædedirektør for Fakta ud, når Niels Karstensen fra foråret i stedet skal være HR-direktør i dagligvarekoncernen. Han efterlader sig en kæde, der kæmper med underskud.

Niels Karstensen skal ikke længere stå i spidsen for Coop-kæden Fakta. Der skal findes en ny, lyder det fra koncernen, der i stedet lader Niels Karstensen blive HR-direktør i Coop. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Melodien har spillet i uklare toner i Coops discountkæde Fakta over længere tid, og nu skifter dagligvarekoncernen ud i spidsen af kæden.

Kædedirektør Niels Karstensen bliver udskiftet og skal fra den 1. april være ny HR-direktør i koncernen, hvor han skal refererer til koncerndirektør Lene Groth.

Som direktør for Fakta har Niels Karstensen haft omkring 9.000 medarbejdere under sig, men det er ikke lykkedes ham at få forretningen til at bidrage med overskud til den samlede dagligvarekoncern, som består af kæderne Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, Irma, Fakta og coop.dk og beskæftiger omkring 40.000 medarbejdere.

I 2013 gav kæden rekordunderskud, og i seneste regnskabsår var der fortsat underskud, selvom Coops administrerende direktør Peter Høgsted udtalte, at der var en forbedring af den basale drift. I år har Coop lukket en lang række Fakta-butikker.

Niels Karstensen har stået i spidsen for Fakta siden september 2013. Han har tidligere sagt til Berlingske, at han forventede overskud i kæden i 2016, men han nåede altså aldrig dertil.

I en pressemeddelelse fremhæver Peter Høgsted da også primært Niels Karstensens evne til at »skabe en ny kultur med topmotiverede medarbejdere på alle niveauer«. De kompetencer skal han nu anvende i hele Coop, mens en anden skal sørge for at få Fakta på ret køl.

Coop forventer at finde en afløser for Niels Karstensen hurtigt.