Coop smed Just Eat-stifter ud af netsupermarked

Just Eats stifter Jesper Buch fortæller i dag i Børsen, at han blev presset af Coop til at sælge sine aktier i det jyske netsupermarked Osuma.dk

Jesper Buch, iværksætter og stifter af Just-Eat, blev kørt ud på et sidespor af Coop, som ville have ham ud af netsupermarkedet osuma.dk Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Det var ikke af egen fri vilje, at Jesper Buch - der blev mangemillionær på salget af takeaway-portalen Just Eat - sidste år solgte sine aktier i netsupermarkedet Osuma.dk

Til torsdagens udgave af Børsen fortæller it-iværksætteren, at han og forretningsparteren Morten Larsen samt Osuma-stifterne Søren Christiansen og Karol Fuks blev presset til salget af Coop, der sidder på aktiemajoriteten i selskabet.

»Det var ikke meningen. Vi blev tvunget ud, for Coop ville have det for sig selv. Hvis vi ikke makkede ret, ville de fjerne flere produktserier fra porteføljen,« siger Jesper Buch.

Udtalelsen kommer efter, at Osuma.dk har leveret et skuffende regnskab for 2013 med et underskud på 7,9 millioner kroner, hvilket Jesper Buch i interviewet med Børsen indirekte kæder sammen med hans afgang.

»Morten og jeg tjente på det. Men jeg ved ikke, hvordan de kører det nu, for nu mangler de nogle skarpe e-handels-kompetencer,« siger han.

Forløbet bekræftes overfor Børsen af Ole Jakobsen, direktør for Brugsforeningen for Middelfart og Omegn - der er en del af Coop-kæden - og ejer 50 procent af Osuma.dk. Men Ole Jakobsen afviser, at netbutikken nu lider under mangel på erfarne it-folk som Jesper Buch.

»Den verden, som Jesper kommer fra, handler om at booste noget og få det solgt. Vi driver det for at tjene penge på den lange bane,« siger Ole Jakobsen, der også er medlem af Coop Danmarks bestyrelse.

Jesper Buch har kastet penge i en del opstartsforretninger efter salget af Just Eat og fortæller til Børsen, at han og forretningspartneren Mortens Larsens investering i Osuma.dk var i den lave ende.