Coop skyder nethandel i gang på sort fredag

Den danske detailhandelskæmpe Coop udnytter e-butikkernes udsalgsdag Cyber Friday til at skyde koncernens hidtil største satsning på nethandel i gang.

Foto: ROBYN BECK. Danske e-handelsbutikker vil skyde julen i gang med Cyber Friday.
Læs mere
Fold sammen

Sidste fredag i november er traditionens tro årets største udsalgsdag i USA, og nu er de danske e-butikker hoppet med på begivenheden. Med konceptet Cyber Friday liner Nordens største internetbutikker stribevis af knaldtilbud op til forbrugerne.

Coop ser dagen som en mulighed for at skyde koncernens største satsning på internethandel i gang. Koncernen har brugt den seneste tid på at rydde op i deres varer for at gøre plads til et mere specificeret sortiment. Det betyder blandt andet, at der er ryddet ud i elektronikvarer, mens cykler og varer til hjem og have er rykket ind.

Ifølge marketingchef i Coop.dk, Jan Møller, markerer Coop med Cyper Friday et »historisk skift« i deres satsning på e-handel.

»Forbrugerne er klar til det, og det er vi også. Vi kommer af en dagligvarevirksomhed og en måde af gøre tingene på for dagligvarer. Vi har fokus og opbakning fra ledelsen i Coop, til at gøre tingene rigtig for at lykkes med nonfood online – det er et prioriteret område, som vi satser hårdt på og skal lykkes med,« siger Jan Møller.

Med 1,3 millioner medlemmer har Coop et robust kundegrundlag, men det har hidtil haltet med at få gang i handlen på nettet. Det bliver der lavet om på, fortæller Jan Møller, som vil skabe gode købsoplevelser for Coops kunder på nettet og sætte fokus på salg og indtjening.

»Nu sætter vi ekstra fart på. Vi kommer til at præsentere et meget mere attraktivt sortiment. Det, som Coop.dk giver mulighed for, er et bredere nonfood sortiment, som kunderne kan handle online,« siger han.

I Danmark har udvalgte netbutikker og fysiske butikker markeret Black Friday siden 2010. Coop.dk har udvalgt 30 varer, der i 24 timer, frem til midnat fredag, sælges til udsalgspriser. I alt er der over 5.000 forskellige varer at vælge mellem på coop.dk - alle nonfood-varer.