Coop retter op på katastrofeår med fordoblet resultat

Dagligvarekoncernen Coop viser fremgang i indtjeningen og fordobler resultatet. EBIT lander på 523 millioner kroner mod 235 året før.

Peter Høgsted præsenterer onsdag årsregnskab for Coop. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen

Coop er på en mission for at ændre danskernes madvaner, men sideløbende med det ideologiske projekt, er der blevet rettet op på tallene i regnskabsbøgerne.

Coop inklusiv de selvstændige brugsforeninger opnåede i 2014 en omsætning på 44,7 milliarder kroner (eksklusiv moms) i de 1217 butikker - Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen, Fakta og Irma, og de to netbutikker, coop.dk og irma.dk - mod 44,4 milliarder kroner i 2013.

Det samlede EBIT-resultat for Coop inklusiv brugsforeningerne blev 523 millioner kroner.

I 2013 måtte Coop indkassere en syngende lussing, da EBIT faldt fra 432 mio. kroner i 2012 til 235 millioner kroner. Administrerende direktør Peter Høgsted pegede dengang på Fakta som synderen for det utilfredsstillende resultat. 2014 har derimod vist fremgang i alle koncernens kæder, lyder det i en pressemeddelelse fra Coop.

»Alle vores kæder har præsteret markant fremgang, og vi kan konstatere, at alle fem er på rette vej. Kvickly har præsteret sit bedste resultat nogensinde, ikke mindst i kraft af, at de Coop ejede varehuse for første gang giver samlet overskud,« udtaler Peter Høgsted.

Omsætningen er faldet i Dagli'Brugsen, men ellers har Coops kæder over hele linjen solgt mere i 2014 end i 2013.

»SuperBrugsen har fortsat sin fornemme udvikling med et resultat, der næsten er dobbelt så godt som året før. Dagli´Brugsen har på et marked i tilbagegang præsteret fremgang. Irma har igen løftet sin indtjening. Og Fakta, der i 2013 gav rekord-underskud, har forbedret den basale drift, men har stadig underskud,« siger Coops administrerende direktør i pressemeddelelsen.

Målsætningen for indtjeningen i 2015 er at forbedre resultatet.

Coop er en medlemsejet virksomhed, og medlemmerne har i løbet af 2014 øget antallet af medlemmer med 90.000, så der i dag er 1,5 millioner medlemmer.

I dag, onsdag, åbner Coop i øvrigt et nyt butikskoncept på hovedbanegården i København.