Coop ønsker sig en »samlende« topchef

Den afgående topchef Jesper Lien var bedst kendt som en hård talknuser. Coops bestyrelsesformand ønsker sig i dag en helt anden profil til at stå i spidsen for dagligvarekæmpen.

Foto: Thomas Lekfeldt. Coops øverste chef Jesper Lien (billedet) ryger ud, og nu leder bestyrelsesformand Lasse Bolander med egne ord efter »en ledertype. En ledertype, der er en samlende type, en motiverende type, en kommunikerende type og en type, som virkelig har kundernes behov øverst i sin bevidsthed.«
Læs mere
Fold sammen

Coops tusindvis af medarbejdere kan se frem til at få en helt anden type end afgående Jesper Lien som øverste chef. Jesper Lien er uddannet civilingeniør og er blevet kendt som en benhård talknuser hos Coop. Men det er nogle helt andre kvaliteter, som bestyrelsesformanden for Coop Lasse Bolander i dag ønsker sig i spidsen for dagligvarekoncernen.

»Vi går efter en ledertype. En ledertype, der er en samlende type, en motiverende type, en kommunikerende type og en type, som virkelig har kundernes behov øverst i sin bevidsthed,« siger Lasse Bolander til Berlingske Business og tilføjer:

»De kvaliteter, som jeg lige nævnte, ser vi som meget vigtige, når vi skal finde den nye topchef. Så man kan godt sige, at det ikke er en udpræget talknuser, som vi går efter,« siger Lasse Bolander, der selv gjorde Jesper Lien til topchef i 2009

Stillingen som topchef forventer han besat inden for cirka seks måneder. Bolander fastslår samtidig, at han ikke selv har tanker om at gå efter posten.

»Det er slet ikke på tale. Jeg er godt tilfreds med min rolle som formand i Coop og mit arbejde for andre bestyrelse,« siger Lasse Bolander.

Han ønsker ikke at udtale sig om, hvad Jesper Lien har gjort forkert, siden at han ikke kunne fortsætte hos Coop. Det står dog klart, at Jesper Lien opnåede et rekordresultat i 2011, men i 2012 leverede han et utilfredsstillende resultatet i følge Coops officielle regnskabsmeddelelser. Tilmed har han fået kritik for de store fyringsrunder og sammenlægninger han har gennemført de seneste år.

Berlingske Business har forsøgt flere gange, men har endnu ikke fået et interview med Jesper Lien om hans exit fra posten i milliardkoncernen.