Coop kritiseres for at svine medarbejdere til

Coop beskyldte i går i Berlingske Tidende sine ansatte for at svindle og bedrage for mere end en million kroner om året. Det får nu HK og de ansatte til kritisere Coop for at komme med udokumenterede påstande.

HK Handel mener, det er vanskeligt nok at rekruttere medarbejdere til butikkerne på grund af dårlig løn og skæve arbejdstider, og anklager om dårlig moral hjælper ikke på problemet:

»Hvis COOP vil mindske problemet, så vil jeg opfordre til at skabe bedre vilkår for medarbejderne. Fasthold kernemedarbejderne, altså de mange medarbejdere for hvem deres job i COOP er deres livsgrundlag, og som ikke kunne drømme om at stjæle eller bedrage« siger Ulla Verholt, formand for de butiksansatte i COOP.

»Nogle gange er det i virkeligheden uklare regler for personalekøb, der udløser en sag. En bedre introduktion til nye medarbejdere, og for den sags skyld nye butikschefer, om de personalepolitiske regler og aftaler vil efter min opfattelse mindske antallet af sager, der reelt skyldes misforståelser« siger Ulla Verholt.

HK Handel understreger, at forbundet tager afstand for tyveri og bedrageri, men man tager samtidig skarpt afstand fra udtalelser, der rammer i flæng.

Coop oplyser, at de hyppigste sager handler om misbrug af returboner, flaskeboner og de såkaldte vennesalg, hvor medarbejdere ikke slår varer ind, når bekendte og venner dukker op ved kassen. Dernæst drejer det sig om direkte tyveri af penge. På tredjepladsen kommer tyveri af butikkernes varer.

Coop, der blandt andet driver Irma, Fakta, Kvickly og SuperBrugsen, ønsker ikke at oplyse præcist hvor mange sager, det drejer sig om på årsbasis, eller hvor stor stigningen er, men Coops revisionschef Ole Nielsen vurderer, at medarbejderne stjæler og svindler for over en million kroner om året.