Coop fraråder sine kunder at betale med Apple Pay: Dankortet er billigere

Flere af de største butikskæder som Coop og Dansk Supermarked er ikke begejstrede for betalingstjenesten Apple Pay, der kom til Danmark tirsdag. De frygter højere gebyrer, skriver Børsen.

Apple Pay er kommet til Danmark - men flere dagligvarekæder foretrækker stadig, at kunderne svinger dankortet, når de er ude og handle Fold sammen
Læs mere
Foto: MAXIM ZMEYEV

Der er pustet nyt liv i betalingskrigen, efter at Apple Pay tirsdag gjorde sit indtog i Danmark.

Flere danske supermarkedskæder er nemlig ikke vilde af begejstring over Apples betalingstjeneste. Det skriver Børsen fredag.

Hos Coop, der ejer i alt fem butikskæder i Danmark, mener koncerndirektør Jan Madsen, at Apple Pay - i hvert fald på den korte bane - vil være dyrere, fordi betalingstjenesten bruger Visa-delen af Visa/dankortet, hvor gebyrerne typisk er højere end rene dankort-transaktioner. Blandt andet derfor foretrækker koncerndirektøren, at kunderne bruger dankort frem for Apple Pay:

»Man kan godt bruge Apple Pay i vores butikker, men vi vil sådan set hellere have, at kunderne bruger dankort, fordi det er enklere og billigere, og kunderne har en lang historik med kortet,« siger Jan Madsen til Børsen.

Både Dansk Supermarked og Dagrofra, som blandt andet står bag Meny-kæderne, foretrækker også, at kunderne bruger den billigere løsning med dankortet.

Dagrofas IT-direktør Per Ahlmann oplyser over for Børsen, at man vil arbejde på at få Apple Pay til også at tilbyde betaling med dankort eller tilbyde muligheden for at vælge mellem Visa og Dankort, og fastslår samtidig, at kæden vil favorisere den løsning med »bedste og laveste omkostninger«.

Nordea oplyser på deres hjemmeside, at man kan bruge Apple Pay til at betale med sin iPhone i de fleste butikker både i Danmark og i udlandet samt til betaling i apps og online-butikker. De køb, man foretager med mobilen, bliver godkendt med Touch ID uden brug af pinkode.