Coop-formand: Per er et meget ambitiøst menneske

Lasse Bolander gjorde ikke noget for at holde på Per Bank, der er så ambitiøs, at et tilbud fra Tesco ikke kunne overtrumfes.

Coop-formand: Per er et meget ambitiøst menneske - 1
Foto: Benita Marcussen/Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
”Nej, jeg gjorde ikke noget for at holde på Per. Min holdning er den, at hvis folk kommer og siger deres job op, så har de allerede været igennem en masse overvejelser, og så skal man ikke forsøge at omgøre deres beslutning. Jeg kender Per og ved, at han er et meget, meget ambitiøst menneske, så der var ikke andet at gøre end at sige tillykke til ham”.

Sådan siger bestyrelsesformand for Coop Danmark og FDB, Lasse Bolander.

Han afviser fuldstændig, at der ligger uenigheder mellem den nu fratrådte direktør og ejerkredsen bag Per Banks overraskende exit.

”Det er 100 procent korrekt, når vi skriver, at Per har fået et tilbud, som han ikke kunne sige nej til. Han har en alder, hvor han har vurderet, at han måske skulle videre. Og han er i Danmark topchef i en Top 12-virksomhed målt på omsætning. Så det var svært at komme højere op. Derfor så han muligheder hos Tesco, der vel godt kan kaldes for verdens dygtigste detail-virksomhed. Og når de ringer, så siger man ja tak,” siger Lasse Bolander.

- Vi er kommet langt
Bestyrelsesformanden mener, at Coop er godt rustet til at fortsætte den markante turn around i den medlemsejede virksomhed, der alle dage har været håbløst bagefter konkurrenten Dansk Supermarked, der er meget bedre til at tjene penge på deres store omsætning.

”Vi er kommet meget langt og vinder markedsandele. Nu skal vi fortsætte med at investere i vores eksisterende butikker og nye butikker, udbygge vores førerposition som værende en detailvirksomhed med unikke varer med den rette etiske og økologiske profil. Og endelig er vi i gang med nye tiltag til vores 1,6 millioner medlemmer, så det endnu bedre kan svare sig for dem at handle ind hos os,” siger Lasse Bolander.