Coop-formand: Der skal trykkes på speederen

Opgaverne er mange for den nye Coop-direktør Jesper Lien, der ifølge formanden Lasse Bolander på kort sigt skal arbejde med konceptet og lave priser og på længere sigt skal sørge for, at kæden kan ekspandere yderligere.

Foto: Scanpix
Finanskrisen har ramt stort set alle erhverv ikke mindst detailbranchen, hvor landets supermarkeder oplever, at kunderne fylder færre og billigere varer i kurven.

Derfor er den nye Coop-direktør Jesper Liens rolle ifølge formand Lasse Bolander også på kort sigt at værne om kædens koncept og samtidig sørge for, at kædens supermarkederne kan konkurrere på prisen.

”Vi oplever, at folk går mere efter pristilbud som eksempelvis vores extra-serie, der er udpræget discount. Det skal vi fokusere yderligere på den kommende tid, så vi er konkurrencedygtige. For selv om vi ikke er så hårdt ramt som butikker i luksussegmentet, så mærker vi også tydeligt, når omsætningen falder,” siger Lasse Bolander, der tidligere var direktør for Berlingske Media.

Coop-formanden understreger dog, at selv om krisen tvinger landets indkøbscentre til at fokusere på pris, så er det vigtigt, at koncernen ikke glemmer, at der også kommer udfordringer, når krisetågen letter.

”Vi skal ekspandere yderligere og bevare vores status som markedsleder. Irma, Kvickly og SuperBrugsen skal hver især være den stærkeste inden for deres område, og vi skal tænke langt mere på sundhed og bæredygtighed,” siger Lasse Bolander og påpeger, at Coop blandt andet har investeret kraftigt i sin Änglemark-serie, som forbrugerne har taget godt imod.

Den serie omfatter blandt andet produkter til babypleje, rengøringsmidler, husholdsningspapir og økologi.

Uafhængig af banker
Den serie omfatter blandt andet produkter til babypleje, rengøringsmidler, husholdsningspapir og økologi og er ifølge Lasse Bolander et af de steder, hvor Coop for alvor skal satse de kommende år.

”Vi skal trykke på speederen og investere i nye butikker og bæredygtige mærker, som der er stor efterspørgsel på. Det kræver selvfølgelig kapital, men her står vi i en gavnlig situation, da vi har en meget gunstig ejerstruktur og ikke er afhængige af eksempelvis banker,” siger han og peger på, at Coop er forberedt på, at 2009 kan gå hen og blive et dårligere år ned tidligere.