Coop-formand: Der er interne kandidater

Lasse Bolander, formand for Coop Danmark og FDB, mener, at der er kandidater til topjobbet internt, men vil også søge eksternt.

Foto: Benita Marcussen/Scanpix.
Læs mere
Fold sammen
Per Bank rykker til England og verdens måske førende detailhandelsvirksomhed Tesco, hvilket betyder, at bestyrelsesformand Lasse Bolander skal på jagt efter en afløser.

”Der er personer internt i systemet, der er kandidater. Men derfra er der et stykke vej til de så rent faktisk også får jobbet. Vi vil selvfølgelig også kigge os omkring uden for virksomheden for at se, hvad der er af ledelsestalent,” siger Lasse Bolander.

Processen er ikke sat i gang endnu, men i første omgang vil bestyrelsen etablere et rekrutteringsudvalg og dernæst tilknytte nogle headhuntere der kan hjælpe med at finde spændende navne til jobbet.´Det er en topleder i ordets bredeste forstand. Vedkommende skal være faglig dygtig og gerne have en erfaring fra dagligvarebranchen eller noget beslægtet. Vores nye topchef skal kunne kommunikere og acceptere og se det positive i vores ejerstruktur, at vi er medlemsejet. Det er efter min mening det mest stabile ejerskab man finder p.t., måske bortset fra at være fondsejet,” siger Lasse Bolander, der tidligere var koncerndirektør i Det Berlingske Officin, nu Berlingske Media.