Coop-direktør: Fakta giver underskud flere år endnu

Fakta gav igen underskud i 2016 og trods store investeringer vil det fortsætte lang tid endnu, siger direktør.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Der er stadig benhård konkurrence om kunderne i Danmarks lavprisvarehuse. Og Fakta er stadig en af de kæder, der kommer dårligst ud af den konkurrence.

Det fortæller administrerende direktør for Coop, der ejer Fakta, Peter Høgsted. Han fortæller samtidigt, at den tabsgivende kæde ikke vil slippe af med det prædikat i den nærmeste fremtid.

- Jeg tror, at vi har haft for travlt med at åbne nye Fakta-butikker, og at vi sov i timen, da Fakta under den gamle lukkelov var en af de få, der måtte holde åbent om søndagen.

- Da konkurrencen blev givet fri, fandt vi ud af, at vi ikke var så dygtige, som vi selv gik og troede, siger Peter Høgsted.

Derfor er Coop i gang med at poste et trecifret millionbeløb i en renovering af Fakta-butikker samtidigt med, at de butikker, der ikke vurderes at kunne vendes til overskudsforretninger, bliver lukket.

Det har dog ikke gjort, at man kan notere et overskud.

- Der har ikke stået et plus på bundlinjen for Fakta i mange år, og der står også minus i år.

- Hvis vi tager vores 406 butikker, og jeg så trækker en streg ved nummer 352 og kun kigger over stregen, så gav vi overskud.

- Vi har et tungt anker, der skal rettes op. Så der vil gå en del år, inden vi ser sorte tal i Fakta-kæden, siger Peter Høgsted.

Det er dog ikke på tale, at Coop forlader discountmarkedet, og holder sig til de segmenter hvor der bliver tjent penge.

- Vi omsætter for godt ti milliarder kroner i Fakta. Så der er jo masser af mennesker, der gerne vil i butikkerne.

- De seks discountkæder, der opererer i dag, står for lidt under halvdelen af det samlede marked. Og af de seks kæder er det kun to, der giver overskud. Så det er også bare et meget hårdt marked, siger Peter Høgsted.