Containerrederier med fuld skrue i 1. halvår

Fra et underskud på 6,9 mia. dollar til et overskud på 3,78 mia. dollar. Sådan ser det samlede regnestykke for verdens containerrederierne ud, når man sammenligner første halvår i år med samme periode sidste år.

Foto: CLAUS BJØRN LARSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nyhedsbrevet Alphaliner har haft gang i den store regnemaskine og lagt regnskabstal sammen for alle de containerrederier, der har offentligt tilgængelige regnskaber, og billedet er klart: Vendingen på containermarkedet er kommet meget hurtigere, end nogen havde forudset.

- Indtil udgangen af sidste år forudså rederierne, at underskuddene ville fortsætte til i hvert fald 2011. Men det viser sig, at alle større containerrederier har vendt deres tab i første halvår, skriver Alphaliner.


Flere rederier som Maersk Line, CMA CGM og Hapag-Lloyd har præsteret deres bedste halvårsresultat nogensinde. Kun rederierne MISC Berhad, RCL og Zim giver fortsat driftsunderskud. I gennemsnit har rederierne en driftsmarginal på 7 pct. sammenlignet med minus 17 pct. i samme periode sidste år.


De europæiske rederier klarer sig generelt bedre end de asiatiske, konstaterer nyhedsbrevet. I gennemsnit har containerrederierne haft en omsætningsfremgang på 39 pct., mens de samlede containerhåndteringer er steget 17,3 pct., hvilket ifølge Alphaliner er i tråd med de allerede offentliggjorte opgørelser over containervolumener.

RB-Børsen