Connie Hedegaard: Signal om at vi skal spare på energi

Regeringen vil delvist finansiere skattelettelse med stigende afgifter på elektricitet, benzin og diesel. Budskabet er, at vi skal bruge mindre energi.

Det er højere energiafgifter, der delvis skal finansiere regeringens lettelse af skatten på arbejdsindkomst, og det hilses velkommen af miljøminister Connie Hedegaard (K). Det vil ikke betyde en kæmpemæssig nedskæring af det danske CO2-udslip, men det vil få danske familier og virksomheder til at spare på energien, mener hun.

Regeringen vil lette skatten på arbejde. Skattelettelsen skal delvis finansieres ved at lade energiafgifterne stige i takt med prisudviklingen. Det vil indbringe fire milliarder kroner i perioden 2008-2015. Næste år vil der komme 645 millioner kroner mere i kassen, oplyser miljøministeren.

- Vi går i retning af et system, hvor arbejde skal beskattes mindre, og hvor ressourcen energi, den der er knaphed på, og som vi skal værne om, den bliver beskattet hårdere. Det er det budskab, der ligger. Vi skal ind i en tid, hvor vi bruger mindre energi, og hvor vi bliver mere energieffektive, siger Connie Hedegaard.

/ritzau/