Connie Hedegaard nyt medlem af Danfoss' bestyrelse

Den tidligere EU-klimakommissær og klima- og energiminister Connie Hedegaard er fredag blevet valgt ind i Danfoss koncernens bestyrelse.

Connie Hedegaard er nyt medlem af Danfoss' bestyrelse Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams

Ved generalforsamlingen i Danfoss A/S den 29. april er Connie Hedegaard valgt som nyt bestyrelsesmedlem i stedet for Henrik Poulsen, der i slutningen af 2015 trådte ud af Danfoss’ bestyrelse, oplyser industrikoncernen på Als.

»Jeg er meget glad for at kunne byde Connie Hedegaard velkommen i bestyrelsen. Connie Hedegaard har i kraft af sin erfaring som både minister og EU-kommissær en helt unik baggrund. Hun har slået sit navn fast i internationale kredse som en yderst kompetent profil inden for klima-, miljø- og energiområdet, og hendes kompetencer passer rigtig godt ind i Danfoss,« skriver bestyrelsesformand Jørgen M. Clausen  i en pressemeddelelse.

Om sin indtræden i Danfoss’ bestyrelse siger Connie Hedegaard selv:

»Danfoss spiller i kraft af virksomhedens mange energieffektive teknologier og klimavenlige løsninger en nøglerolle i verdens omstilling til et mere grønt og bæredygtigt forbrug af energi og ressourcer generelt. Som bestyrelsesmedlem glæder jeg mig til at bidrage til den fortsatte udvikling af Danfoss som en stærk, global virksomhed og være med til at sikre, at det store potentiale udnyttes til fulde«.

Connie Hedegaard er tidligere miljøminister og klima- og energiminister og varetog i perioden 2010-2014 posten som EU's klimakommissær. Hun er i dag bestyrelsesformand for bæredygtighedsfonden KR Foundation samt for den grønne tænketank CONCITO. Hun er også formand for OECD’s bæredygtighedsgruppe. Endelig varetager hun posten som formand for public service-udvalget og er bestyrelsesmedlem ved Aarhus Universitet.

De øvrige medlemmer af Danfoss bestyrelsen er Jørgen M. Clausen, William Ervin Hoover Jr., Kasper B. Rørsted, Björn K.O. Rosengren, Mads-Peter Clausen, Dr. Jürgen Reinert, Sandra Nørgaard Bertelsen, Jens Peter Nielsen og Lars Grau.