Connie Hedegaard kræver højere CO2-pris

Klimakommissær Connie Hedegaard efterlyser højere CO2-pris, hvis EU skal lykkes med at nedsætte udledninger.

Connie Hedegaard, EU's klimakommissær, siger nu direkte, at en højere pris på CO2-udledninger er afgørende. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske klimakommissær Connie Hedegaard advarer nu direkte mod, at EU ikke vil komme i nærheden af sine reduktionsmål, med mindre målsætningen for EU's CO2-reduktioner sættes op fra 20 til 30 procent i 2020.

Holder EU fast i målet om de 20 procent, bliver det for billigt for de europæiske virksomheder at udlede store mængder CO2, advarede Connie Hedegaard om i går i Bruxelles.


"Hvis vi bare holder fast i at sige 20 procent, så vil prisen for CO2-udledning fortsætte med at være så lav frem mod 2020 - i følge vores beregninger - at investorerne ikke ville have noget incitament til at satse på den grønne sektor," sagde Connie Hedegaard i følge Bloomberg.

Connie Hedegaard har siden foråret kæmpet for at få de europæiske regeringer med på et mål i 2020, der hedder en 30 procents reduktion i CO2-udledninger. I sommer fik hun vigtig opbakning fra den engelske og den tyske regering, og for så sent som 14 dage siden meldte Lars Løkke Rasmussen officielt ud, at han bakker op om et 30 procents mål i Europa.

Modstanden er dog fortsat stor i Østeuropa, hvor industrien har en stor udledning af CO2.