Computere med virus købt i Aldi

Virus. Kunder, der har købt computere hos Aldi, får mere med i købet end de regner med.

Supermarkedskæden Aldi har ifølge nyhedsportalen Version2.dk solgt computere med virus, da supermarked i sidst uge havde slagtilbud på bærbare computere.

En Version2-læser købte computeren og efter en scanning af systemet kunne han konstatere, at Aldi-pc'en var inficeret med en såkaldt Stoned Angelina virus

Fejlen i den bærbare er ikke kun fundet hos den dansk Version2-læser - også hos Aldi-kunder i Tyskland er den famøse virus blevet identificeret.

Version2 har ikke været i stand til at få en kommentar fra Aldis danske kontor, men hverken på Aldis danske eller tyske hjemmeside oplyser Aldi om det mulige problem.

Ifølge Version2 blev virussen fundet med to virusprogrammer, hvoraf det ene program var del af den præinstalleret programpakke på selve pc’en. Det får CTO i it-sikkerhedsfirmaet Secunia Thomas Kristensen til at se alvorligt på sagen.

- Når begge programmer finder fejlen, så er der helt sikkert noget om snakken, for de bruger forskellige engines. Det er noget, vi ser en gang imellem, hvor der allerede er virus på fra starten, og det er da unægtelig lidt flovt, at det program, der følger med maskinen, oven i købet finder den pågældende virus, men det er et godt eksempel på, at man altid bør skanne sin computer fra starten, siger han.

Læs mere her

- mja