Comendo vender overskud til underskud

It-koncernen Comendo kom ud af årets tredje kvartal med et minus på bundlinjen, efter at resultatet i samme periode sidste år ellers lå på den positive side.

It-koncernen Comendo kom ud af årets tredje kvartal med et minus på bundlinjen, efter at resultatet i samme periode sidste år ellers lå på den positive side. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRITTA PEDERSEN

Derimod er der en mere opløftende udvikling i omsætningen, der er steget i perioden i forhold til året forinden.

Det fremgår af Comendos regnskab for tredje kvartal fredag formiddag.

Nettoresultatet for perioden blev et underskud på 1,4 mio. kr., mens det i tredje kvartal sidste år lød på et overskud på 2,7 mio. kr.

Selskabets omsætning er til gengæld steget til 12,8 mio. kr. i tredje kvartal, hvor det i samme periode sidste år lød på 11,5 mio. kr.

- Stigningen i omsætningen i forhold til 2012 kan primært henføres til Security, skriver Comendo i regnskabsrapporten, der fortsætter med at uddybe om Security-forretningen:

- Som følge af forsat skuffende omsætning i datterselskabet i Dubai, vil markedet fremadrettet blive betjent fra Danmark, og datterselskabet i Dubai er under afvikling. Det norske marked følger budgettet, hvilket er tilfredsstillende, men indtjeningen i Norge presses af valutakursudviklingen. På det danske marked har krypteringsproduktet Sikkermail og det afledte produkt Digital Post Integration haft en positiv fremgang, som forventes at fortsætte i fjerde kvartal.

Ud af tredje kvartal kom Comendo med et negativt driftsresultat (EBITDA) på 0,5 mio. kr. mod et overskud på 0,5 mio. kr. i samme periode sidste år. EBIT-resultatet for perioden lød på minus 1,4 mio. kr. i forhold til et minus på 0,1 mio. kr. i tredje kvartal sidste år.

I forbindelse med regnskabet fastholder Comendo forventningerne til hele 2013 og venter dermed fortsat et samlet EBITDA-resultat i niveauet minus 2 til minus 2,5 mio. kr.

/ritzau/FINANS