Columbus vil nå driftsoverskud på 100 mio. kr. i 2015

Målsætningen kommer, mens Columbus er halvvejs igennem den transformation, som selskabet påbegyndte for 2,5 år siden.

Columbus lancerer i forbindelse med periodemeddelelsen for tredje kvartal tirsdag en målsætning om at nå en driftsindtjening, EBITDA før aktiebaseret aflønning, i niveauet 100 mio. kr. i 2015.

Målsætningen kommer, mens Columbus er halvvejs igennem den transformation, som selskabet påbegyndte for 2,5 år siden under navnet Columbus15.

- Det finansielle mål er at øge indtjeningen ved etablering af en profitabel serviceforretning samt at øge salget af eget software og derved mindske afhængigheden af tredjepartleverandører. Baseret på vores halvvejsstatus for Columbus15 har Columbus vedtaget en strategisk langsigtet målsætning om en indtjening (EBITDA før aktiebaseret aflønning) i niveauet 100 mio. kr. i 2015, fortæller Columbus i en fondsbørsmeddelelse.

Selskabet peger på, at nøgleordet er "fokusering". Blandt andet har Columbus de seneste år reduceret antallet af lande fra 21 til otte operationelle enheder.

Columbus' forventninger til 2013 er fortsat en omsætning i niveauet 900 mio. kr. og et EBITDA-resultat på omkring 60 mio. kr.