Columbus-topchef: Ekstra omsætning rammer direkte på bundlinjen

It-virksomheden Columbus opjusterede mandag forventningerne til driftsindtjeningen i 2016 efter en høj beskæftigelse i selskabets serviceforretning. Udviklingen er drevet af et højt omfang af digitaliseringsopgaver, siger Columbus' koncernchef, Thomas Honoré, til Ritzau Finans.

Arkivfoto: Den danske it-virksomhed Columbus har indgået en aftale om at købe den amerikanske it-servicevirksomhed Tridea Partners. Fold sammen
Læs mere
Foto: Uffe Weng
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabet venter nu et EBITDA (før aktiebaseret aflønning) i 2016 i niveauet 144 mio. kr., hvilket er 20 mio. kr. højere end den tidligere prognose. Forventningerne til omsætningen fastholdes imidlertid på "i niveauet" 1,2 mia. kr.

Columbus-chefen noterer med hensyn til de udmeldte forventninger, at selskabet opererer med et spænd på 10 pct., og den gode slutspurt på året har altså ikke været nok til, at der også skulle justeres også på omsætningsforventningerne.

»Det ligger inden for det spænd, vi har annonceret. Den omsætning, vi har haft, har været mere profitabel - derfor kan vi øge vores forventninger til indtjeningen,« siger Thomas Honoré.

Den ekstra aktivitet i serviceforretningen slår rent igennem på indtjeningen.

»Når vores medarbejdere bliver mere travle, end vi havde regnet med, så går det direkte på bundlinjen,« siger Columbus-chefen.

Væksten er drevet særligt af digitaliseringsopgaver.

»Det er implementering af nye styringssystemer, nye softwareløsninger til logistik, salgsplanlægning, kundeplanlægning mv. - alle de ting, som virksomhederne investerer penge i for at digitalisere deres forretning,« forklarer Thomas Honoré.

Det er særligt i USA og England og til dels Danmark, hvor der har været ekstra "kog på kedlerne" i fjerde kvartal, tilføjer han.

Hvordan det vil smitte af på 2017, må investorerne vente med at få en vurdering af.

»Vi offentliggør vores forventninger til 2017 den 16. marts. Der kan jeg være lidt mere åbenmundet om det, men i vores langtidsplan har vi annonceret en målsætning om at vokse med 10 pct. om året, som er en kombination af organisk og opkøb, og levere en EBITDA-margin på 10 pct.«, siger Columbus' topchef.

Investorerne har taget meget positivt imod opjusteringen, idet aktien i Columbus mandag eftermiddag ligger til en stigning på 7,2 pct. til 13,40 kr.