Columbus leverer bedste resultat i selskabets historie

It- og konsulentvirksomheden Columbus kommer ud af 2014 med det bedste resultat i virksomhedens 25-årige historie, og sidste år bød både på fremgang i selskabets konsulentforretning og softwareforretning.

Foto: MATTHIAS BALK. epa03769325 An illustration picture shows computer yellow cables inside a server room in Berlin, Germany, 01 July 2013. US agencies have spied on EU allies including France, Italy, and Greece, according to new documents leaked by former intelligence contractor Edward Snowden and published in the Guardian newspaper on 01 July. EPA/MATTHIAS BALK
Læs mere
Fold sammen

Det fremgår af regnskabet for 2014, der er offentliggjort tirsdag formiddag.

Columbus kunne sidste år notere en fremgang i driftsresultatet, EBITDA, til 78,7 mio. kr. fra 70,1 mio. kr. i 2013, mens bundlinjen blev løftet med 31 mio. kr. til et overskud på 52,7 mio. kr. Resultatet bliver betegnet som "tilfredsstillende".

Det forbedrede resultat kom i mål trods en stagnerende omsætning, der lød på 878,3 mio. kr., hvilket var en tilbagegang på 1,5 mio. kr. i forhold til regnskabet i 2013. Columbus skriver dog i regnskabet, at der i lokal valuta er tale om en fremgang på 2 pct.

I regnskabet skriver it-selskabet, at det har styrket sin markedsposition sidste år med opkøb af selskabet Ominca, der er en konsulentvirksomhed inden for e-handel, samt Dynamics Anywhere, der er er en softwarevirksomhed inden for mobile forretningsløsninger.

- Samlet set har 2014 været præget af store fremskridt i Columbus. Koncernen nåede vigtige milepæle, og Columbus er i dag anerkendt som en global konsulentvirksomhed, der leverer branchespecifik værdi til kunderne. Efter et tilfredsstillende år er jeg sikker på, at Columbus er på vej til at blive en endnu mere succesfuld virksomhed, siger Ib Kunøe, bestyrelsesformand i Columbus, i en meddelelse i forbindelse med regnskabet.

Columbus IT venter i 2015 en omsætning i niveauet 1 mia. kr. samt et driftsresultat (EBITDA) i niveauet 90 mio. kr. Det fremgår af selskabets årsregnskab for 2014.

- Forventningerne til 2015 er påvirket af de driftsmæssige udfordringer, Columbus oplever i henholdsvis USA og Norge, hvor vi på nuværende tidspunkt eksekverer genopretningsplaner med henblik på at forbedre både salget og indtjeningen, samt usikkerheden i den russiske økonomi og den russiske valuta, skriver Columbus.

På baggrund af regnskabet foreslår Columbus' bestyrelse, at der bliver udbetalt et udbytte på 0,125 kr. pr. aktie.