Color Line overvejer at blive et dansk rederi

Norske Color Line, der blandt andet driver ruter mellem Hirtshals og Norge, truer med at skifte skibsflagene ud fra norske til danske, hvis den norske regering skrotter skattefritagelse for søfolk.

FAERGEHAVARI.: Color-Lines faerge Christian 4, der sejler mellem Hirtshals og Kristianssand, fik soendag aften motorstop og drev ind i kajen og en fisketrawler der laa vej kaj. Der var 1200 passagerer ombord. Den stoerste skade skete bagerst tv. faa meter over vandoverfladen hvor en stor bule ses. Her afsejler faergen mandag klokken 11.oo efter skaderne er undersoegt . Fold sammen
Læs mere
Foto: HENNING BAGGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver den norske avis Verdens Gang. Den norske regering overvejer at droppe en ordning som fritager søfolk for skat, hvilket ifølge en analyse kan koste 4800 norske søfolk jobbet.

Blandt andre Norges største færgerederi, Color Line, overvejer at omflage sine færger fra Norge til Danmark, og i den forbindelse fyre 1300 norske søfolk.

"Der skal ikke store ændringer til, før vores arbejdspladser er truet," siger sømand og tillidsmand Jan Cato Bakken fra Color Line til Verdens Gang.

I Danmark har der siden indførelsen af Det Internationale Skibsregister (DIS) i 1988 eksisteret skattefrihed for søfolk, hvilket giver markante besparelser for rederierne, fordi de alene har lønudgifter til søfolkenes nettoløn. I Norge vurderer den norske regering, at nettolønsordningen koster den norske statskasse omkring 3 milliarder kr. om året, og regeringen har derfor overvejet at sløjfe ordningen.