Coloplasts vaginale retssager spiller ikke ind på resultat

Analytikernes forventninger til Coloplasts halvårsregnskab var præget af de erstatningssager, der kører mod Coloplast i USA - men det spiller ikke ind på regnskabet.

Coloplast har siden 2011 været part i en række erstatningssager om komplikationer med vaginalslynger i USA, men det har ikke påvirket halvårsregnskabet, skriver Coloplast. Her: CEO Lars Rasmussen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Coloplast forventer ikke, at retssagerne i USA, som har kørt siden 2011, vil få nogen væsentlig indflydelse på selskabets finansielle stilling. Sådan skriver Coloplast i regnskabet for første halvår af 2012/2013.

Erstatningskravene, som er blevet rejst mod Coloplasts syntetiske transvaginalenet, såkaldte vaginalslynger eller mesh-net, har ellers fået stor opmærksomhed fra analytikerne inden regnskabets offentliggørelse. Nettene skal afhjælpe nedsunket underliv, men har i flere tilfælde givet komplikationer af forskellig grad.

Flere producenter er blevet sagsøgt, og i to sager er konkurrerende virksomheder blevet pålagt at betale millionerstatninger på henholdsvis 3,35 og 11 millioner dollar. Der er endnu ikke fastsat en dato for behandling af sagerne mod Coloplast.

»Retssystemet i USA er meget langsomt, og sagerne er ikke ret gamle. Vi er inde i et system, som kan håndtere mange sager på en gang, det er jo ikke kun Coloplast, som er indblandet. Det samlede sagskompleks vil tage cirka seks år at få på plads. Så vi ved ikke nok endnu, til at kunne sige mere,« siger topchef Lars Rasmussen.

Der er indtil videre over 320 sager i hele USA, men Coloplast kan ikke sige noget om hvorvidt der bliver indledt flere retssager.

Systemet til behandling af sagerne hedder 'multidistrict litigation', forkortet MDL, og blev etableret den 6. august 2012, for at lave en samlet behandling af Coloplasts føderale retssager i Southern District of West Virginia. Sagerne sammenlægges udelukkende med henblik på forberedende sagsbehandling.