Coloplast vil være førerhund på alle områder

Administrerende direktør for Coloplast, Lars Rasmussen, går snart ind i sit tiende år som topchef for medicoselskabet, og han er tilfreds med sit arbejde, men langt fra færdig. (Foto: /Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Administrerende direktør for Coloplast, Lars Rasmussen, går snart ind i sit tiende år som topchef for medicoselskabet, og han er tilfreds med sit arbejde, men langt fra færdig.

Det skriver Jyllands-Posten.

Siden oktober 2008 har Lars Rasmussen femdoblet sin værdi til over 100 mia. kr., men det er ikke nok for topchefen.

Coloplast er markedsleder inden for to af fire forretningsområder, hvortil selskabet sidder på 30-40 pct. af markedet inden for stomi og inkontinens. Mens selskabet halter langt efter områder såsom sårpleje og urologi med en markedsandel på henholdsvis 7-9 pct. og 10-15 pct.

»Selvfølgelig vil jeg gerne have lige så store markedsandele inden for sårpleje og urologi, som vi har inden for de to andre. Hvis du er ledende i de markeder, du er i, kan man sætte dagsordenen for industrien. Det er svært, hvis man er nummer fire eller fem, så jeg vil meget gerne have de to andre op,« siger Lars Rasmussen til Jyllands-Posten.

En af mulighederne for videre vækst er opkøb, men ifølge Lars Rasmussen er det risikofuldt, da selskabet på nuværende tidspunkt er involveret i et sagsanlæg, der allerede har kostet selskabet 5 mia. kr.

Fremadrettet har Coloplast som et led i sin overordnede strategiplan sat 2 mia. kr. af til investeringer frem til 2020.