Coloplast-topchef: Vi skal have 3.000 flere medarbejdere

Coloplast skal have endnu flere ansatte i løbet af de kommende år. Det skal ske som led i en strategi, der skal indfri selskabets langsigtede vækstmål på 7-9 pct. organisk de næste tre år, og hvor der blandt andet bliver satset på udvikling af nye produkter.

Coloplast-bossen regner med at skulle ansætte 3.000 flere medarbejdere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen

 

De nye medarbejdere kommer fortrinsvis til at arbejde i lande, hvor Coloplast, der blandt andet laver stomiposer, har produktion, fortæller topchef Lars Rasmussen.

- Da jeg kom til selskabet (i 1988, red.) var vi 800 ansatte, nu er vi 10.000. Det er ikke, fordi vi har købt en masse til, men ganske stille og roligt har vi bygget selskabet op. Det vil vi fortsætte med de næste tre-fem år.

- Vi sætter en række programmer op, som gør, at vi kan vokse mere end markedet, men det betyder, at vi tror, at vi kommer til at vokse med cirka 3000 medarbejdere på tre-fem år, siger han fra USA, hvor selskabet onsdag holdt kapitalmarkedsdag.

Lars Rasmussen henviser til, at markedet vokser omkring 5 pct., mens Coloplast i øjeblikket vokser omkring 7 pct. organisk.

Da der kommer mange nye folk til, skal der også nye ledere til. Her vil der tale om cirka 250 nye stillinger, som ifølge Lars Rasmussen fortrinsvist skal hentes fra egne rækker.

De nye ansættelser vil dog ikke betyde, at lokalerne i hovedkontoret i Humlebæk bliver for trange.

- Coloplast er jo et globalt selskab, så de vil være spredt ud over kloden. Omkring halvdelen vil blive ansat på vores fabrikker, så det er uden for Danmark, siger Lars Rasmussen.

Coloplast har blandt andet fabrikker i Ungarn og Kina.