Coloplast-topchef: Prognosen må ikke blive for forsigtig

Pæn vækst og fortsat snor i omkostningerne er baggrunden for, at Coloplast har kunnet overraske markedet med en stærk prognose for overskudsgraden i 2015/16.

Læs mere
Fold sammen

- Vi havde nogle engangsforhold sidste år, og dem regner vi selvfølgelig ikke med at få i år, og så har vi styr på omkostningerne. Kigger du på fjerde kvartal, så havde vi faktisk en overskudsgrad på 34,5 pct. Endelig betyder væksten selvfølgelig noget. Den gør, at vi får noget skala i forretningen, siger administrerende direktør i Coloplast Lars Rasmussen til Ritzau Finans.

Efter tre nedjusteringer sidste år, havde analytikerne ifølge Ritzau Estimates taget toppen af deres forventning til overskudsgraden i 2015/16 og sænket forventningerne til marginen til 33 pct. Coloplast spiller dog ud med en forventning om 33-34 pct. mod 32 pct. i faste valutakurser sidste år.

Med andre ord venter medicokoncernen en forbedring på 1-2 pct.point, eller omkring det dobbelte af den langsigtede målsætning om en forbedring på 0,5-1 pct.point årligt.

For Lars Rasmussen har det efter nedjusteringerne været vigtigt at være forsigtig, men også realistisk.

- Hvis man kommer i en situation, hvor tingene ikke passer sammen, så vil man selvfølgelig hellere opjustere end nedjustere. Men det er en skæg disciplin, for det dur ikke, at man er så forsigtig, at man ikke tør noget som helst, og det dur heller ikke, at man er overmodig. Så det vigtigste er vel at være så realistisk, som man overhovedet kan være, siger Coloplast-bossen.