Coloplast-topchef: Brexit kan koste på kort sigt

Coloplast-topchef Lars Rasmussen følger givetvis godt med, når briterne torsdag sætter kryds ved, om de ønsker at blive i eller forlade EU.

Coloplast-topchef Lars Rasmussen følger givetvis godt med, når briterne torsdag sætter kryds ved, om de ønsker at blive i eller forlade EU. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For Storbritannien er nemlig det største marked for medicoselskabet, der dog ikke forventer at ændre sin strategi, hvis afstemningen ender med et britisk farvel til det europæiske samarbejde.

»Det er ikke noget, der påvirker vores villighed til at investere i landet. Det er stadig et super attraktivt marked for os, hvor vi har en meget fin position samt en masse medarbejdere. Vi har også en rigtig fin vækst, og det vil vi gøre alt for at udbygge i de kommende år,« siger topchefen til Ritzau Finans i forbindelse med selskabets kapitalmarkedsdag i Minneapolis.

Skulle et brexit blive en realitet, vil der dog være konsekvenser på kort sigt, da det er ventet, at pundet i så fald vil blive svækket.

»Da vi aflægger vores regnskab i danske kroner, skal vi veksle om til danske kroner fra pund. Det betyder, at for hver gang kursen falder med 10 pct., mister vi næsten en kvart mia. i omsætning og også meget på vores indtjening. Det er konsekvensen,« lyder det fra topchefen.

Han ønsker dog ikke at spekulere i, hvad de langsigtede konsekvenser kan blive, idet euro på lige fod med pundet kan blive svækket på sigt. Lars Rasmussen fortæller dog, at Coloplast er afdækket over for pundets valutaudsving i omkring 11 måneder.

Coloplast henter omkring en sjettedel af sin omsætning i Storbritannien.