Coloplast sætter flere milliarder af til amerikansk retssag

Coloplast har i en sag om produktansvar ved brug af transvaginale net besluttet at hensætte yderligere 3 mia. kr., og det får Coloplast til at nedjustere forventningerne for 2014/15.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen, selskabet har sendt ud.

Medicokoncernen hensatte allerede tilbage i maj 1,5 mia. kr. - heraf blev 500 mio. kr. dækket af selskabets produktansvarsforsikring - og med tirsdagens hensættelse er de samlede forventede omkostninger til retssagerne i USA oppe på 4,5 mia. kroner før skat.

Coloplast justerer derfor forventningerne til regnskabsåret 2014/2015 og forventer nu en EBIT-margin på 10 pct. ved faste valutakurser. Tidligere ventede selskabet en overskudsgrad på 32 pct.

Coloplast påpeger dog, at hensættelsen ikke påvirker udbyttet.

- Vi er af det amerikanske retssystem blevet pålagt at tage de indledende skridt til egentlig domstolsbehandling af 200 konkrete sager. Det betyder, at vores omkostninger til retssagerne i USA vil stige, og derfor har vi fundet det nødvendigt at øge vores hensættelse, siger administrerende direktør i Coloplast, Lars Rasmussen, i fondsbørsmeddelelsen.

Coloplast har siden 2011 været part i individuelle søgsmål ved forskellige føderale domstole og delstatsdomstole i USA, hvor der er nedlagt påstand om produktansvar ved brug af transvaginale net til behandling af nedsunket underliv og stressinkontinens.

- Af fortrolighedshensyn i de igangværende forligsforhandlinger ønsker vi fremover ikke at oplyse antallet af sager, som vi er involveret i. Men med den viden der er tilgængelig for os i dag, er det vores vurdering, at de 4,5 mia. kr. vil dække de totale omkostninger forbundet med samtlige sager, siger Lars Rasmussen.