Coloplast-rival køber amerikansk distributør af katetre

Det britiske medicoselskab Convatec, der konkurrerer med danske Coloplast på markedet for stomi, kontinens og sårpleje, har købt en ny amerikansk distributør.

Det britiske medicoselskab Convatec, der konkurrerer med danske Coloplast på markedet for stomi, kontinens og sårpleje, har købt en ny amerikansk distributør. Fold sammen
Læs mere

Det drejer sig om det Texas-baserede selskab J&R Medical, der er en selvstændig distributør af kateter-relaterede produkter, oplyser Convatec i en pressemeddelelse fredag morgen.

»Tilføjelsen af J&R Medical til vores Home Distribution-gruppe vil styrke vores tilstedeværelse i et betydeligt og vigtigt amerikansk marked. Dette opkøb styrker også Convatecs position som en ledende distributør af urinkatetre i USA,« siger Paul Moraviec, selskabets administrerende direktør, i meddelelsen.

Convatec oplyser ikke størrelsen på opkøbet, men af meddelelsen fremgår det, at J&R Medical leverede en omsætning på omkring 9 mio. dollar sidste år.

Danske Coloplast har i løbet af det seneste år også opkøbt flere af de såkaldte home care-selskaber, hvor sygeplejersker besøger patienterne privat og dermed er i direkte kontakt med brugerne.

I december annoncerede den danske medicokoncern, at den havde købt den franske distributør SAS Lilial for et kontant beløb på 35,5 mio. euro, svarende til cirka 264 mio. kr. I februar fortalte selskabet desuden, at det har fået tyske Incocare Gunhild Vieler ind i folden.

Coloplast ejer desuden homecare-selskaber i Storbritannien og USA. I sidstnævnte marked ejer selskabet distributøren Comfort Medical, der opererer over hele USA og blandt andet leverer stomiprodukter og katetre direkte til patienter.