Coloplast-problemer koster aktionærerne 11 milliarder

De seneste to dage har været hårde, hvis man ejer Coloplast-aktier, da selskabets markedsværdi er blevet knap 11 mia. kr. lavere på mindre end 24 timer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Udfordringer på det britiske marked og en strid med det amerikanske justitsministerium tvang tirsdag Coloplast til at nedjustere de finansielle forventninger til både væksten og indtjeningen i det nuværende regnskabsår.

Og da Coloplast normalt er et selskab, som stort set kun kommer med gode nyheder, så blev aktiekursen sendt mod dybet tirsdag, hvor den faldt 8,9 pct.

Efterfølgende har en række banker i ind- og udland nedjusteret deres forventninger til Coloplast-aktiens kursudvikling i de kommende måneder.

Det er muligvis årsag til, at Coloplast-aktien onsdag fortsætter tirsdagens deroute med et fald på 2,4 pct. til 435,80 kr.

Medicoselskabets markedsværdi er med faldet de seneste to dage blevet knap 11 mia. kr. mindre værd. Baseret på onsdagens kurs på 435,80 kr. lyder markedsværdien nu på 95,9 mia. kr., hvilket er fordelt på i alt 220 mio. aktier.

Det skal dog ses i lyset af, at Coloplast-aktien er steget meget gennem de seneste år, og hvis som investor har været med på den rejse, har man langt fra tabt penge trods de seneste to dages markante kursfald.