Coloplast opjusterer efter rekordår

Den organiske vækst fortsætter i Coloplast. Endnu et stærkt årsregnskab får koncernen til at opjustere forventningerne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Coloplast opjusterer forventningerne til indeværende år resultat. Det fremgår af Coloplasts helårsregnskab for 2012/13, der er blevet offentliggjort torsdag middag.

Omsætningen i det forskudte regnskabsår endte på 11.635 millioner kroner, hvilket aldrig har været højere i Humlebæk-virksomheden, mens driftsresultatet EBIT endte på 3.672 millioner kroner. Dermed steg både salg og indtjening med henholdsvis syv og 13 procent. Begge dele ligger på linje med, hvad analytikerkorpset havde forventet.

Coloplast sætter i indeværende år, 2013/2014, nu snuden op efter en omsætningsvækst på omkring syv procent, mens der forventes en EBIT-margin på omkring 33 procent i både faste valutakurser og danske kroner. Dermed skruer Coloplast-ledelsen op for målsætningen - der i det netop aflagte regnskab lød på 31-32 procent. EBIT-marginen endte på 33 procent.

Salgsudviklingen i forretningsområderne var syv procent i både Stomi og Kontinens, ni procent i Urologi og fem procent i Hud- og Sårplejeforretningen, fremgår det af regnskabet.

Coloplasts administrerende direktør er alt andet lige tilfreds med årsregnskabet.

»Jeg er meget tilfreds med det stærke resultat for året, hvor både væksten og overskudsgraden steg og nåede den høje ende af vores udmeldte forventninger. Med pæn vækst på alle forretningsområder og i alle regioner har det forgangne år bidraget til at understrege vores position som global markedsleder,« siger administrerende direktør Lars Rasmussen i en kommentar i regnskabet.

Coloplast har som konsekvens af regnskabet valgt at skrue op for udbyttebetalingen. Det fra 4,00 kroner pr. aktie sidste år til 10,00 kroner pr. aktie for 2012/13.

Coloplast-aktien tog torsdag over middag et hop på over fem procent, da regnskabsmeddelelsen blev offentliggjort.