Coloplast - nu snart med kvinder i bestyrelsen

Medicovirksomheden Coloplast åbner nu som en af de sidste af Danmarks største børsselskaber op for kvinder i bestyrelsen.

PRESSEBILLEDE FRA COLOPLAST. Coloplast A/S er en dansk virksomhed, der udvikler og markedsfører produkter og serviceydelser indenfor sundhedspleje. Coloplast har tre primære forretningsområder: stomi, kontinens og urologi, samt hud- og sårpleje. Fold sammen
Læs mere

To kvinder er på vej ind i de hellige haller i Coloplast. Det sker for at øge diversiteten i Coloplasts bestyrelse, der hidtil har bestået af ni mænd, heraf seks valgt på generalforsamlingen.

Det sker på den kommende generalforsamling 9. december hos Coloplast, der er hjemmehørende i Humlebæk i Nordsjælland. Coloplast har skævt regnskabsår og derfor generalforsamling i december. Den nye bestyrelsessammensætning fremgår af formanden Michael Pram Rasmussens indkaldelse til generalforsamling.

De to nye i Coloplast-bestyrelsen er Birgitte Nielsen og Jette Nygaard-Nielsen.

Birgitte Nielsen var i en årrække koncerfinanschef i FLSmidth og har erfaring med bestyrelsesarbejde fra flere virksomheder. Pladsen i Coloplast-bestyrelsen er dog den første bestyrelsespost blandt de store C20-selskaber. Birgitte Nielsen er 52 år.

Jette Nygaard-Nielsen har i en årrække været ansat i den svenske mediekoncern Modern Times Group, de senere år har hun været medlem af topledelsen. Jette Nygaard-Nielsen har tidligere været ansat i A.P. Møller - Mærsk, og hun kommer ind i Coloplast-bestyrelsen med sit særlige kendskab til salg og marketing. Jette Nygaard-Nielsen er 47 år.

Coloplast øger antallet af generalforsamlingsvalgte bestyrelsesmedlemmer fra seks til otte medlemmer, når de to kvinder som ventet vælges ind på den kommende generalforsamling.

Michael Pram Rasmussen har været formand i Coloplast siden 2006, hvor også Lundbeck-formanden Håkan Björklund kom ind i Coloplast-bestyrelsen. Derudover er også den tidligere chef for Københavns Lufthavn, Brian Petersen, og topchefen i Velux, Jørgen Tang-Jensen, med i Coloplast.

De to sidstenævnte i Coloplast-bestyrelsen er Niels Peter Louis-Hansen, der sidder på familiens aktier og dermed familiens mandat samt husadvokaten Peter Magid. De to har siddet i Coloplast-bestyrelsen siden 1986.

Coloplast er det femte mest værdifulde selskab på Fondsbørsen med en værdi af de noterede B-aktier på 110 mia. kr. Hertil kommer værdien af de ikke børsnoterede A-aktier, som er i familien Louis-Hansens eje.