Coloplast-milliardærer bag ny børsnotering

ViroGates, der er delvist ejet af familien bag Coloplast, vil på den mindre First North-børs inden for kort tid.

Coloplast-milliardæren Niels Peter Louis-Hansen ejer på nuværende tidspunkt 29,08 procent af aktierne i ViroGates. Foto: PR.  Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

ViroGates, der er delvist ejet af familien bag Coloplast, vil på børsen og hente et provenu på op til 75 mio. kr. i en børsnotering på den mindre First North, fremgår det af en meddelelse til fondsbørsen.

29 pct. af aktierne er ejet af Niels Peter Louis-Hansen, der også er storaktionær i Coloplast.

ViroGates A/S er et medicoteknisk selskab, der udvikler og markedsfører prognostiske produkter til sundhedssektoren. Produkterne bruges blandt andet af personale på akutafdelinger til hurtigt at vurdere, om patienter skal indlægges eller hjemsendes. De anvendes også til prognosticering af hjertekarsygdomme, type 2-diabetes, cancer mv.

Årsagen til børsnoteringen er, at ViroGates vil styrke sit kapitalgrundlag for udvikle produkterne yderligere og styrke produktudvikling.

»Vi har påbegyndt vores kommercielle udrulning i Europa, og hospitaler i flere lande afprøver vores produkt i de daglige beslutningsprocesser ved indlæggelser og hjemsendelser fra akutafdelinger. Vi vil gerne øge tempoet i kommercialiseringen markant, og vores mål er at have 40 hospitaler som betalende kunder og være cash flow positive ved udgangen af 2020,« udtaler Jakob Knudsen, adm. direktør i ViroGates, i en pressemeddelelse.

Planen er at blive noteret på den mindre First North-børs. Tegningsperioden løber  fra 7. juni til 20. juni 2018. En række investorer har på forhånd givet tilsagn om at tegne aktier for 53,7 mio. kr, svarende til 72 pct. af udbuddet. Tilsagnet kommer fra skandinaviske ankerinvestorer, herunder Vækstfonden.

Det er første gang Vækstfonden er ankerinvestor ved en børsnotering på Nasdaq First North i Danmark.

»Vi er glade for at bidrage til, at ViroGates vælger First North i Danmark som strategisk grundlag for at accelerere sin kommercialisering. Der er i sagens natur risici ved at investere i en virksomhed, der står på tærsklen til gennembrud, men vi har valgt at investere i ViroGates på grund af deres kompetente ledelse og veldokumenterede produkter, som betyder, at hospitalerne sparer ressourcer, og patienterne undgår unødvendige indlæggelser,« udtaler  investeringsdirektør Rolf Kjærgaard fre Vækstfonden i meddelelsen.