Coloplast indgår amerikansk forlig og betaler 21,5 mio. kr.

Medicoselskabet Coloplast skal betale en regning på 3,16 mio. dollar (21,5 mio. kr.) plus sagsomkostninger i forbindelse med et forlig med de amerikanske myndigheder.

»Vi er tilfredse med at kunne afslutte sagen endegyldigt med et forlig, der gør det muligt at komme videre og fortsætte vores aktiviteter i USA, herunder distributørsamarbejder, på samme niveau som før undersøgelsen,« siger Coloplasts administrerende direktør, Lars Rasmussen. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper

Det fremgår af en pressemeddelelse fra det amerikanske justitsministerium. Siden har Coloplast selv bekræftet forliget i en separat pressemeddelelse.

Sagen, der er indgået forlig i, omhandler beskyldninger om, at Coloplast skulle have betalt penge til leverandører af medico-udstyr, herunder amerikanske Liberator, for at føre kampagne for anvendelse af det danske selskabs produkter hos slutkunderne, skriver de amerikanske myndigheder.

Liberator selv har ligeledes indgået forlig med myndighederne og kan derfor se frem til et girokort på 500.000 dollar (3,4 mio. kr.).

- Kickback-betalinger for at fremme køb af medicoudstyr underminerer vores sundhedssystem og påvirker i sidste ende kundernes købsbeslutninger, hvilket øger omkostningerne for sundhedsprodukter, siger Carmen M. Ortiz, der er anklager hos de amerikanske myndigheder, i pressemeddelelsen.

Betalingen på godt 21 mio. kr. er inkluderet i Coloplasts årsregnskab for 2014/15, der blev offentliggjort i starten af november, og hos det danske selskab er der glæde over, at der er blevet sat punktum for sagen.

- Vi er tilfredse med at kunne afslutte sagen endegyldigt med et forlig, der gør det muligt at komme videre og fortsætte vores aktiviteter i USA, herunder distributørsamarbejder, på samme niveau som før undersøgelsen, siger Coloplasts administrerende direktør, Lars Rasmussen, i meddelelsen fra selskabet.

Beslutningen om at indgå et forlig er i øvrigt taget udelukkende af hensyn til forretningen og er dermed ikke en indrømmelse af, at Coloplast har gjort noget galt, fastslår selskabet desuden i meddelelsen.

- Vi er overbeviste om, at et forlig under disse omstændigheder er det rigtige at gøre for at få lukket sagen. Vi undgår at bruge mere tid og flere penge på en opslidende og langvarig juridisk proces, siger Lars Rasmussen.