Coloplast går ind i biotech

Den børsnoterede medicovirksomhed, Coloplast, går nu ind i biotech med en investering i det danske, Interface Biotech A/S. Coloplast får dermed en aktiepost i selskabet på 15 procent.

Investeringen sker via Coloplasts nyligt etablerede inkubator-funktion, der skal finde og udnytte teknologier uden for Coloplasts tre primære forretningsområder og samtidig styrke Coloplasts ekspertise og indsigt i nye teknologier, som ligger uden for virksomhedens normale fokusområde, oplyser Coloplast.

Samarbejdet skal støtte de to selskabers arbejde inden for biomaterialer, bl.a. i forbindelse med bruskceller. På længere sigt er det hensigten, at samarbejdet skal hjælpe behandlingen af patienter med knæskader.

I fremtiden kan en knæskade behandles ved at udtage rask brusk fra patienten, udvinde bruskceller herfra og opdyrke dem i et laboratorium, så bruskcellernes antal øges markant. Derefter indsættes et biomateriale med de dyrkede celler i knæskaden. På den måde øges helingen af knæet i forhold til traditionelle metoder, hvor patienten selv skal vente på, at brusken heler op af egen kraft.

Det er hensigten, at Coloplast for eksempel skal bidrage med at levere strukturen i det materiale, som de dyrkede bruskceller skal monteres på, inden de sættes tilbage i patienten. Interface Biotech vil til gengæld stå for at høste og dyrke bruskcellerne.

Interface Biotech er et privatejet selskab, der blev etableret i 1999 med fokus på udviklingen af nye behandlingsformer inden for brusk og knogleskader.