Coloplast-fyringer skal gå stærkt

Coloplast ønsker at få afklaret fyringen af 100-150 medarbejdere hurtigst muligt, så de resterende medarbejdere kan føle sig trygge igen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fællestillidsmand på Coloplast, Torben Rasmussen, der står i spidsen for forhandlingerne med ledelsen i Coloplast, håber på en hurtig afklaring af de varslede fyringer af 100-150 medarbejdere i produktionen.

»Folk kan jo godt se, at der bliver mindre at lave, i takt med at maskinerne bliver flyttet ud af landet. Derfor håber vi at få afsluttet forhandlingerne inden for en meget overskuelig fremtid, så vi kan få sagt ordentlig farvel til de kolleger, som ikke skal bliver her, og få skabt tryghed for de øvrige,« siger Torben Rasmussen.

Ifølge Torben Rasmussen har finanskrisen betydet, at de ansatte i produktionen, som fortrinsvis er ufaglærte, er blevet langt mere tilbageholdende med at søge job. Coloplast har produktion flere steder i Nordsjælland samt i Thisted, og problemerne med at skifte job er lige store i det sjællandske og det jyske.

»Folk hører jo, at der bliver afskedet både her og der. Så tænker man, at det er de nye, der står først for ved en fyring, og så vælger man at holde fast ved sit gamle job,« siger Torben Rasmussen.

Coloplast flytter som sidste led i en større udflytningsmanøvre 120 maskiner til koncernens udenlandske fabrikker i Ungarn og Kina. Langt de fleste bliver flyttet til Ungarn.

Ifølge en selskabsmeddelses fra det børsnoterede Coloplast vil fyringerne ikke påvirke selskabets finansielle forventninger til for indeværende finansår.